Recreatie mijmeringen - Dag 20 

Hieronder vindt je alle pagina’s van de ontspannende Recreatie studies

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 18  19  20   terug

   

Wij hebben niet de tijd. De tijd heeft ons ! 

Over voorgoed licht gesproken !

Lezen : Openbaringen 21

Eens komt de grote zomer. Dan zal de zon voorgoed doorbreken door de grauwe wolken van menselijk verdriet, pijn en onmacht. Dan zal de grote dag aanbreken, dan zal het voorgoed licht zijn en nooit meer schemeren.
Het licht van goedheid, gerechtigheid, liefde en trouw zal schijnen om nooit meer te doven. Eens zullen we burgers van de hemel worden. Dan zullen we voor altijd bij onze Vader zijn en Hem eindelijk in de ogen kijken. Dan mag de rugzak af en mogen de schoenen uit. Dan is de aardse reis voorgoed voorbij.
Dan zullen we helemaal bevrijd worden van onze lasten en werkelijk vrij zijn, vervuld, gaaf en compleet. Dan zal hij haar weer ontmoeten. Dan zal het eeuwig goed zijn.

Eens zal het vrede zijn. Geen oorlog, geen roddel, geen haat, geen bedorven melk, geen dode bloemen, geen rolstoelen, rollators of ziekenhuisbedden, geen thuiszorg of infuus en ook de dood zal niet meer zijn. Alleen maar leven in overvloed, geluk zonder einde, hemelse vrede- liefde, voldoening en pure blijdschap, goedheid in overvloed.

Eens zal God bij ons wonen. Dan zullen we zijn glorie zien. We zullen juichen, dans en, zin- gen en Hem aanbidden, want God zal bij ons zijn. Dan zullen we antwoord krijgen op het waarom van toen. Dan pas zullen we alles begrijpen, snappen, doorgronden en niet meer via vervormde spiegels zien.
Eens zal Gods schepping Hem in volle glorie eren, van reuzeneik tot pijnboompit. De bomen zullen buigen, de leeuweriken jubelen.

Eens zal ik mijn God ontmoeten en met eerbied voor Hem staan. Dan zal Hij mijn lege handen vullen. Totdat ik niet meer dragen kan.
Gebed Here Jezus, ik verlang naar uw komst!

En dan komt de tijd ná de recreatie

Het is dan toch echt voorbij. Misschien dat er nog een verdwaalde vakantieganger her en der rondloopt, maar de meeste mensen staan weer in de startblokken voor een nieuw seizoen. De scholen gaan weer beginnen. En dan is het echt voorbij. En je bent het vakantiegevoel waarschijnlijk snel weer kwijt. De vakantieverhalen worden verteld, de foto’s gesorteerd en dan gaat het gewone leven weer beginnen. Sommigen zijn er blij mee, anderen zien ertegenop.

De zomervakantie is niet alleen een tijd voor leuke dingen, maar voor veel mensen ook een tijd om even afstand te nemen. Ontspanning en bezinning gaan meestal hand in hand. Weer opladen en energie opdoen, gaat gepaard met nieuwe motivatie om dingen aan te pakken. Niet altijd even bewust, maar toch vermoed ik dat de meeste mensen weer met nieuwe plannen en voornemens het seizoen instappen. Misschien heb je dingen besproken. Dit jaar wil ik op school me anders opstellen dan vorig jaar. Op het bedrijf wil ik deze zaken veranderen. Voor het leven thuis maken we nieuwe afspraken over vrije-tijd en hobby’s. En in de kerk wil ik wat actiever bezig gaan dan de afgelopen tijd. En m’n eigen ontspanning, tja dat wil ik toch beter bewaken. Het is goed om die afstand af en toe te nemen, en eens te kijken waar je mee bezig bent. Doe je de goede dingen en doe je die dingen goed? Wat beviel je niet zo en wat wil je eigenlijk veranderen? Een nieuw seizoen is een goed moment om nieuwe plannen te maken.

Voor veel mensen blijft zo’n bezinning beperkt en zijn de veranderingen wel belangrijk, maar niet zo schokkend. Maar zelfs voor de kleinste evaluatie is het nodig dat je enig idee hebt van het grotere geheel. Wat vind je nu echt belangrijk en wat niet? Waarop is je leven gericht? Wat wil je betekenen voor de mensen om je heen? In welke bedding stroomt je leven? Even afstand nemen van alle hectiek is daarvoor nodig. Om weer terug te winnen dat je niet geleefd wordt, maar dat je zelf leeft, en met nieuwe overtuiging en motivatie je kunt inzetten voor wat belangrijk is. Bewust leven vraagt om een zeker besef van wat je aan het doen bent en of je ook doet wat je wilt. 

Lees maar eens verder ....

 READ THE BOOK - THE BIBLE CHANGE YOUR LIFE

Deutsch
de
English en français fr italiano it Nederlands nl español es português pt Norsk no svenska sv Polski pl čeština cz Slovák sk Magyar hu român ro Български bg hrvatski hr Pyсский ru Türkçe tr عربي ar

       

Heer, wees mijn Gids

                              

INFO: DE WEG - DE WAARHEIDHET LEVENFILM - AUDIO


Wie zoekt zal vinden           


www Holyhome.nl

Boeiende Series :

Bijbelvertalingen
Bijbel en Kunst
Bijbels Prentenboek
Biblische Bildern
Encyclopedie
E-books en Pdf
De Heilige Schrift
Aan de voeten van Jezus
Onder de Terebint
In de Wijngaard
De Bergrede
Gelijkenissen van Jezus
Oude Schoolplaten
De Zaligsprekingen van Jezus
Vakantie tijd
Recreatie tijd
Goede Vruchten
Geestesgaven
Tijd met Jezus
Film over Jezus
Barmhartigheid
Catechese lessen
Het Onze Vader
De Tien Geboden
De Bijbel is boeiend
Bijbelverhalen in beeld
Presentaties
Bijbelse Onderwerpen
Bible Study Tools (meertalig)
Vrede van God voor jou
Oude bijbel tegels
Kijk ook eens op:

Godsdienstles
Bijbelmobiel
Bijbel Movies Online Free
Christendom Startpagina
Zingeving Startpagina
Informatie over alle kerken in Nederland: Kerkzoeker
* Bible Study: The Bible alone!

* L'étude biblique: Rien que la Bible!

* Bibelstudium: Allein die Bibel!


Materiaal voor het Digibord
Werkbladen Bijbelverhalen
OT Hebreeuws-Engels
NT Grieks-Engels
Naslagwerken
Belijdenissen
Missale Romanum + Afbeeldingen
Stripboek over Jezus
Christelijke Symbolen
Plaatjes Afbeeldingen Clipart
Evangelie op Postzegels
Harmonium Huisorgel
Godsdiensten en Religies
Prachtige klanken
Chritian Country Music
* Software voor Bijbelstudie

Read and Hear the Holy Bible in over 40 languages:


De Statenvertaling is opgenomen in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Het boek der boeken Een stempel gedrukt op de Nederlandse cultuur:


  Webmaster    AssistenteWaard om te weten :

Een hartelijk welkom op de site
Deze pagina printen
Sitemap
Wie zoekt zal vindenZondag
Advent
Kerstfeest
Driekoningen
Vastentijd
Goede Vrijdag
Aswoensdag
Palmzondag
Palmpasen
De stille week
Witte donderdag
Stille zaterdag
Paaswake
Pasen - Paasfeest
Hemelvaartsdag
Pinksteren
Biddag
Dankdag
Avondmaal
Doop
Belijdenis
Oudjaarsdag
Nieuwjaarsdag
Sint Maarten
Sint Nicolaas
Halloween
Hervormingsdag
Dodenherdenking
Bevrijdingsdag
Koninginnedag
Gebedsweek
Huwelijk
Begrafenis
Vakantie
Recreatie
Feest- en Gedenkdagen
Symbolen van herkenning

Vragen naar de weg
Leerzame antwoorden op levens- en geloofsvragen

Hebreeën 4:12 zegt: "Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden"Lees eens: Het zwijgen van God

God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Lees eens:  God's Liefde

Meer weten over de Psalmen, gezangen, liturgieën, belijdenisgeschriften: Catechismus, Dordtse Leerregels en veel andere informatie? . Kijk opOnline-bijbel.nl

Bible-people - stories of famous men and women in the Bible
Bible-archaeology - archaeological evidence and the Bible
Bible-art - paintings and artworks of Bible events
Bible-top ten - ways to hell, films, heroes, villains, murders....
Bible-architecture - houses, palaces, fortresses
Women in the Bible -
 great women of the Bible
The Life of Jesus Christ - story, paintings, maps


Read more for Study - (Apocrypha, Historic Works, Pseudepigrapha, Old Testament Apocrypha, New Testament Apocrypha, New Testament Discoveries, Commentary, New Testament Pseudepigrapha, Egyptian, Babylonian, Ugaritic, Dead Sea Scrolls (NL-uitleg over de rollen)

Bijbel voor Slechtzienden Online       en ook:  Begrippenlijst   -1-   -2-Spirit24 omdat er meer is