HOME | STUDIEBIJBEL | BIJBELSTUDIES | BIJBELATLAS | BIJBELSEGESCHIEDENIS | NIEUWS

                                                    
                   

HIER THEMA


Bijbel software en nog veel meer

is de vindplaats van materiaal voor Bijbelstudie, geloofstudie, catechese, school, kring, persoonlijk geloof, studie thuis, kerk, club, nieuws, godsdienstonderwijs, zingeving en vooral heel veel mogelijkheden om je Bijbelkennis te vergroten. Blijf niet afhankelijk van anderen maar lees zelf de Bijbel. Investeer in geestelijke rijkdom.

Voor de eerstvolgende drie programma's: klik op de naam van het programma (of 'rechtsklik' en kies 'Opslaan als') om het op je computer op te slaan. Sommige programma's zijn met behulp van WinZip 'ingepakt'. Met WindowsXP kun je deze archiefbestanden vanuit de verkenner uitpakken. Voor WindowsNT en Windows2000 heb je, mocht je dat niet hebben, het programma WinZip nodig. Voor wat de andere programma's betreft spreekt het voor zich. Veel plezier ermee !

Programma
Omschrijving
BibleToolBox
Gratis Bijbelprogramma voor alle 32-bits Windows versies.
Versie: 1.0 Build 6 (Final Release).

Je kunt met dit progamma, voor Windows XP en Windows NT, zoeken in de tekst van diverse Bijbel vertalingen. Bijgeleverd zijn: de Staten Vertaling, King James en Darby Vertaling. Het programma kan meerdere vertalingen naast elkaar openen. Daarnaast heeft het programma een eigen "notitieblok".

Het programma is zo ontwikkeld dat elke standaard ASCII-tekst er mee kan worden gelezen en doorzocht, dus ook andere vertalingen kunt u zelf toevoegen. Veel vertalingen zijn op internet beschikbaar.

Online-Bijbel - Statenvertaling
- 150 berijmde psalmen + 12 enige gezangen (1773)
- 306 gezangen (1938)
- gereformeerde belijdenisgeschriften (HC, NGB, DL)
- klassieke belijdenisgeschriften (apostolische, Nicea, Athanasius)
- liturgie (gebeden, formulieren, Kort Begrip, ziekentroost)
- in feite uw hele psalmboek online
- alle genoemde teksten zijn doorzoekbaar
Woord In Beeld
Multi-media Bijbelprogramma - Het Woord in Beeld, een gratis uitgave van Bijbel Aktueel Software, is een programma dat een overzicht geeft van de Bijbel en het land van de Bijbel: Israel. Uitleg over: het ontstaan van de Bijbel, Israel, Het Verbond, de Tabernakel, Het leven van Jezus. Daarnaast is ook het volgende beschikbaar: Bijbelse atlas (11 kaarten), enkele foto's, plattegronden tempels, een Bijbels leesrooster en een korte Bijbelkursus.Kortom: een zeer compleet pakket, zeer geschikt voor bijvoorbeeld scholen/jongeren als introductie (vanaf ca. 10 jaar en ouder) maar uiteraard ook een mooi programma voor volwassenen! Fraaie foto's, kaarten, etc.
Staten Bijbel
Bijbel in het Nederlands.
Complete Bijbel, Staten vertaling, in het Nederlands. Eenvoudig te bedienen, GRATIS, bijbelprogramma voor Windows. Zeer fraai vormgegeven met  zoekmogelijkheden/kopieeren en plakken van tekst.
Syst. vereisten: Windows 95 of hoger, harde schijf, sVGA/256 kleur.
Davar3 - grondtekst (OT én NT)
- vertalingen
- verklaringen / commentaren 
- woordenboeken
- zoekfuncties in grondtekst en vertalingen
- veel extra modules beschikbaar
- optie voor Nederlandse interface
Liedboek Hoewel NIET GRATIS, maar in de winkel beschikbaar, vestig ik je aandacht toch op de Computer Concordantie
op het Liedboek voor de Kerken, is geschreven voor het Win32 platform,Windows-editie versie 1.1 of volgende versie.
Gebruiksmogelijkheden. Verkrijgbaar op CD bij uitgeverij Boekencentrum én ook wel in de Evangelische boekwinkels. Een geweldig mooi hulpmiddel. 

· bladeren in het Liedboek voor de Kerken via het beeldscherm;
· nieuw! beluisteren van de Psalmen en de Gezangen;
· opzoeken van meerdere trefwoorden tegelijk en daar voorwaarden aan verbinden (en/of);
· associatief zoeken op trefwoorden;
· vinden van passende liederen bij bijbelpassages of voor bepaalde gelegenheden (een bijzondere dienst, een onderdeel uit de dienst of gedeelte van het (kerkelijk) jaar);

· raadplegen achtergrondinformatie over dichters en componisten;
BibleTime

Het BibleTime-project.

BibleTime is een bijbelstudie-applicatie voor Linux. en maakt gebruik van de Sword-programmeerbibliotheek om te werken met de bijbelteksten, commentaren, woordenboeken en overige boeken die verzorgd worden door de Crosswire Bible Society.Wil je nog meer software?

e-Sword V6.00

Een zeer uitgebreid software pakket metvele Bijbelvertalingen. Naast de King James die standaard in het pakket zit kun je vele vertalingen gratis downloadenen installeren. Zo ook deNederlandse Staten Vertaling. Het pakket is ergoverzichtelijk en biedt vele mogelijkheden. De King James vertaling is uitgevoerdmet Strong nummers. Het software pakket wordt gratis verstrekt. Je kunt het downloaden van hun site : http://www.e-sword.net/downloads.html

Scripture4all
Een prachtig stuk gereedschap. Ook deze is gratis te downloaden:

De doelstelling van Scripture4all (="Schrift voor allen") is het toegankelijk maken van de originele Schriften voor een breed publiek, door hulpmiddelen te ontwikkelen om de kloof tussen de de oorspronkelijke teksten van de Bijbel en de vertalingen te overbruggen:
Het ultime hulpmiddel voor verfijnde woordstudies in Engels, Nederlands, zowel het Grieks als het Hebreeuws. Met de Nederlandse woorden erbij.

Hier een link naar betrouwbare algemene software 

waar je veel aan kunt hebben. De Gratis Software Site kan de tijd die je achter de pc doorbrengt een stuk aangenamer maken. Zij wijzen je de weg in in de wereld van gratis software door heel veel downloads, nieuws, scans, beveiligingstips, zakelijke software, links en hulp aan te bieden. En het mooie is: alles wat zij bespreken is gratis. Je kunt hier - legaal en veilig - de beste freeware downloaden!

klik hier voor algemene software

informatie over WINDOWS EN COMPUTERPROBLEMEN?

Open Office

Download hier je legale tekstverwerker
Hier kan je gratis een nederlandstalig Legaal Open Office pakket downloaden.
Open Office bevat o.a. een tekstverwerker, een spreadsheet programma, een presentatie programma, zodat u Word, Excel, en powerpoint bestanden kan bewerken als u deze 3 programmas niet heeft.
Documenten zijn ook zeer eenvoudig als pdf te exporteren.

GemistDownloader: Betrouwbaar hulpmiddel voor alles wat je gemist hebt en wil gebruiken bij de studie


Met GemistDownloader is het voor iedereen mogelijk om gemiste televisie-uitzendingen van de drie grote Nederlandse aanbieders te downloaden. Hierdoor wordt het mogelijk om een mooie uitzending te bewaren op je computer, zodat je er later nog eens naar terug kunt kijken. Maar je kunt een uitzending ook direct omzetten in een video die op je op jouw telefoon of televisie kunt afspelen, zodat je de uitzending op elk gewenst moment op de door jouw uitgekozen plek kunt terugkijken. Ook kun je een gedownloadde uitzending op een DVD/CD branden, of op een USB-stick zetten, zodat je de uitzending makkelijk kunt meenemen of bewaren voor later. Daarnaast is GemistDownloader handig voor Nederlanders in het buitenland, omdat een gedownloadde uitzending niet voortdurend hoeft te 'bufferen', waardoor de uitzending beter te bekijken is.


Verschillende begrippen

Blu-ray

De Blu-ray-disk (BD) is een optisch opslagmedium; met 25 GB (Single Layer) en zelfs 50 GB (Double Layer) is de opslagcapaciteit beduidend hoger dan bij een DVD. Een ander belangrijk voordeel van de Blu-ray-disks is de hogere overdrachtssnelheid. Dit geeft de hoeveelheid gegevens aan die per seconde gelezen kunnen worden.
 De Blu-ray-disk is de basis voor het afspelen van Full HD-films die het nodige scherper zijn dan films in het gebruikelijke dvd-formaat. Door de grotere opslagcapaciteit en de hogere overdrachtssnelheid van Blu-ray-disks kunnen gebruikers ook thuis genieten van films met hoge resolutie en een schitterend geluid.

Bluetooth

Bluetooth is een radiotechniek voor gegevensoverdracht over korte afstanden. Met Bluetooth kunnen meerdere apparaten onderling draadloos worden verbonden zodat ze kunnen worden bestuurd of bewaakt. Op deze manier communiceren bijvoorbeeld toetsenborden en muizen draadloos met de pc. Gegevens van uw mobiele telefoon of PDA kunnen zo eenvoudig worden gesynchroniseerd met de pc.

Bluetooth 4.0 is de momenteel snelste standaard en is achterwaarts compatibel met alle voorgaande versies. Het grootste voordeel is het lagere stroomverbruik bij een duidelijk snellere overdracht.

Browser

Alle programma's waarmee internetpagina's kunnen worden bekeken worden browsers genoemd. Browsers zijn niet alleen geïnstalleerd op notebooks, netbooks of smartphones maar ook op de meeste nieuwe mobiele telefoons. Afhankelijk van het soort browser is daarmee toegang tot mobiel internet mogelijk.

Byte

De byte is de maateenheid voor elektronische gegevens. De opslagcapaciteit van harde schijven wordt bijv. aangegeven in gigabyte (GB) of terabyte (TB). Gewoonlijk geldt: 1024 bytes zijn 1 kilobyte (KB). 1024 kilobyte komt overeen met 1 megabyte (MB). 1024 megabyte komt overeen met 1 gigabyte (GB) en 1024 gigabyte met 1 terabyte (TB). Of: 1 TB = 1024 GB = 1.048.576 MB = 1.073.741.824 KB = 1.099.511.627.776 B.

Cache

De cache is een tussengeheugen waarin gegevens vastgelegd worden waartoe al eerder toegang is verkregen. Door het opslaan hoeven vaak benodigde gegevens niet steeds weer opnieuw geladen en aangemaakt te worden. Letterlijk vertaald betekent cache geheime bergplaats. De naam geeft aan dat een cache zijn taak meestal onmerkbaar uitvoert.

DirectX

DirectX is een verzameling programmeerinterfaces die speciaal bedoeld zijn voor het optimaliseren van audio en video onder Microsoft Windows. DirectX vormt met name de basis van vele games door het weergeven van complexe grafische beelden in 2D en 3D. Bovendien dient het voor de weergave van geluid en het besturen van invoerapparatuur en netwerken. DirectX is dus absoluut noodzakelijk voor vele games en is in het algemeen aan te bevelen als de computer wordt gebruikt voor multimediataken.

DVB-T

DVB-T staat voor het Engelse begrip Digital Video Broadcasting - Terrestrial. Digitaal televisiekijken via een antenne wordt ook op de markt gebracht als "overal televisiekijken". Afhankelijk van de regio kunnen in heel Duitsland tot 24 programma's worden ontvangen. Op de langere termijn zal het aantal zenders worden uitgebreid. Bij de DVB-T-uitzendingen zijn er geen kosten. Er hoeft alleen kijk- en luistergeld te worden betaald.

DVB-C

DVB-C staat voor de afkorting Digital Video Broadcasting - Cable. Zowel digitale televisie- als radioprogramma's worden ontvangen via een speciale settop-box.

DVB-S

DVB-S staat voor Digital Video Broadcasting - Satellite, in het Nederlands: Digitale televisieuitzending via de satelliet. Via de satelliet kunnen zowel tv- als radiozenders worden ontvangen. Digitale satelliet-tv biedt een groot aantal zenders, zonder extra kosten. Voor DVB-S moet er echter wel een eigen ontvangstinstallatie (satellietschotel) worden geïnstalleerd.

DVB-S2

DVB-S2 is een verdere ontwikkeling van de DVB-S-standaard waarmee satelliet-tv kan worden ontvangen met een hoge resolutie. DVB-S2 biedt daarvoor onder andere meer bandbreedte dan DVB-S.

DVI

Via Digital Visual Interface worden videosignalen van digitale kwaliteit doorgegeven aan monitoren of televisies. Omdat de inhoud van harde schijven alleen digitaal wordt doorgegeven, kan de DVI-interface beelden met een hoge resolutie weergeven die duidelijk scherper, kleurechter en contrastrijker zijn dan analoge doorgifte. Er zijn verschillende uitvoeringen van de aansluiting: DVI-I kan zowel analoge als digitale signalen doorgeven. DVI-D kan alleen digitale signalen naar de monitor doorgeven. DVI-A geeft alleen het analoge signaal door.

DisplayPort

De DisplayPort is een gestandaardiseerde interface voor de doorgifte van digitale video- en audiosignalen. Welke video-interface het eindapparaat ook heeft, per adapter stuurt de DisplayPort HDMI-, DVI- en VGA-ingangen aan. Vergeleken met DVI en HDMI heeft DisplayPort beduidend minder ruimte nodig. Door de geringe afmetingen is DisplayPort ideaal voor notebooks en netbooks. DisplayPort ondersteunt de HDCP-kopieerbescherming.

EPG

De Electronic Programme Guide is een virtuele programmagids in digitale ontvangstapparatuur (DVB). Net als in een tijdschrift kan dit overzicht van programma-informatie met de afstandsbediening worden doorgebladerd en zo worden gebruikt voor het programmeren van opnamen.

ExpressCard

De ExpressCard is de opvolger van de PC Card, een gestandaardiseerde uitbreidingskaart voor notebooks. Omdat ze zo ruimtebesparend mogelijk zijn gebouwd zijn PC Cards ontwikkeld als standaardinterface om extra hardware, zoals een modem, fax, netwerkkaart of ISDN-kaart te kunnen gebruiken. De grote voordelen van de ExpressCard, vergeleken met de PC Card, zijn de hoge overdrachtssnelheden, de universele bruikbaarheid en het ruimtebesparende ontwerp. Ze zijn echter niet compatibel.

eSATA

eSATA staat voor external Serial Advanced Technology Attachment. eSATA is een interface voor de aansluiting van externe apparatuur, zoals harde schijven. Door de hoge overdrachtssnelheid worden gegevens in slechts enkele seconden doorgegeven, zonder snelheidsverlies, vergeleken met interne harde schijven.

Ethernet

Ethernet is het meest geïnstalleerde lokale netwerk, met de RJ45 als stekkerverbinding. De overdrachtssnelheden zijn 10 MB/s, 100 MB/s (Fast Ethernet) en 1 GB/s (Gigabit Ethernet).

FireWire

FireWire is net als USB een seriële interface die een directe verbinding tot stand brengt tussen een computer en externe apparatuur, zoals een camcorder. Het voordeel van FireWire, vergeleken met USB, is de hogere overdrachtssnelheid. De overdrachtsnelheden zijn 400, 800, 1600 en 3200 Mbit/s. FireWire is ook bekend als IEEE 1394.
 
HDCP

High-bandwidth Digitale Content Protection (kort: HDCP) is een codeer-/decodeersysteem voor de beveiligde overdracht van audio- en videogegevens. Deze door Intel ontwikkelde kopieerbescherming wordt toegepast bij de digitale verbindingen DVI en HDMI. Om beveiligde inhoud weer te geven heeft het afspeel- en weergaveapparaat HDCP-ondersteuning nodig.

HDMI

De afkorting HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. HDMI is de eerste volledig digitale interface die zonder verlies van data zowel video- als audiosignalen doorgeeft. Met HDMI kan een willekeurig aantal componenten van de eigen home-entertainment-omgeving in uitstekende kwaliteit onderling worden verbonden. Bij HDMI is altijd HDCP als kopieerbescherming geïntegreerd.

HDD

HDD staat voor het Engelse begrip Hard Disc Drive, en is de afkorting voor de harde schijf. De harde schijf is een magnetisch opslagmedium om gegevens op te slaan

Hyper-Threading-technologie

Hyper-Threading is de innovatieve technologie van Intel die computers sneller maakt zonder verhoging van de kloksnelheid. Elk processorkern kan twee van elkaar onafhankelijke taken, threads, synchroon verwerken. Het principe is vergelijkbaar met een mens die met twee handen werkt. Omdat hij beide handen onafhankelijk gebruikt, kan hij twee verschillende taken tegelijk uitvoeren. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van de processorbronnen, een hogere doorvoersnelheid en betere prestaties. Toepassingen die veel rekenkracht vergen en veel hulpbronnen gebruiken draaien sneller of zonder vertragingen als ze parallel werken.

IEEE 802.11

IEEE 802.11, beter bekend als WLAN of Wi-Fi® b/g/n, is een internationale transmissiestandaard voor draadloze datacommunicatie die door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (kort: IEEE) is gepubliceerd. De letters a, b, g en n staan voor uitbreidingen van de standaard. De nieuwste uitbreiding 802.11n, ook wel aangeduid als de n-standaard, levert datarates van 300 Mbit/s en hoger. Alle huidige notebooks en pc's van MEDION beschikken gewoonlijk over alle vier uitbreidingen.

Infrarood

Via de infrarode interface kunnen gegevens tussen bijvoorbeeld een pc en een printer draadloos worden doorgegeven.
 
LED-Backlight

LED-Backlight is een verder ontwikkeld soort verlichting voor monitoren, tv's met een vlak beeldscherm en notebookbeeldschermen. De technologie zorgt voor een helderder beeld, met een groter contrast en diepere zwarttinten. Vergeleken met de gebruikelijke verlichting met CCFL’s is de led-achtergrondverlichting bovendien veel milieuvriendelijker en energiezuiniger. Van dit voordeel profiteren voornamelijk notebooks, die dankzij LED-Backlight langer op de accu kunnen werken. Daarnaast is het goed voor de afmetingen. Dankzij de led achtergrondverlichting kunnen zowel notebooks als tv's met een vlak beeldscherm nog dunner worden gemaakt. Moderne lcd-tv's met LED-Backlight zijn slechts 25 mm dik.

Line In/Out

Line In resp. Out zijn in- resp. uitgangen voor audiosignalen. De Line out-aansluiting wordt gebruikt om luidsprekers of hoofdtelefoons op een pc of notebook aan te sluiten. Via de Line In-aansluiting kan bijvoorbeeld muziek van de stereo-installatie opgenomen worden.

LAN

LAN staat voor Local Area Network, in het Nederlands: lokaal netwerk. In een lokaal netwerk zijn meerdere computers en randapparaten binnen een gebouw resp. omgeving onderling verbonden. De verbinding wordt gemaakt via koperdraad, glasvezel of radiosignalen (Wi-Fi® b/g/n). Ethernet is het meest geïnstalleerde lokale netwerk.

Li-ionaccu

Belangrijke kwaliteiten van li-ionaccu's (ook lithium-ionaccu's) zijn de hoge energiedichtheid, het opladen zonder geheugeneffect en het geringe gewicht, vergeleken met normale accu's. Door deze eigenschappen zijn li-ionaccu's bijzonder geschikt voor mobiele telefoons, digitale camera's en notebooks.

Li-polymeeraccu

De li-polymeeraccu (ook lithium-polymeeraccu) is een verdere ontwikkeling van de li-ionaccu. De li-polymeeraccu is, anders dan de li-ionaccu, modelleerbaar en is niet gebonden aan een rechthoekige behuizing.

Megapixel

Het begrip megapixel (MP) is een gebruikelijk begrip in de digitale fotografie. Digitale foto's bestaan uit afzonderlijke beeldpunten. Een megapixel is een miljoen beeldpunten. Een digitale camera met 6 MP maakt foto's met een resolutie van 6 miljoen beeldpunten. Ook de resolutie van een webcam wordt uitgedrukt in megapixel.
 Afdrukken van digitale foto's hebben bij een formaat van 10 x 15 cm ongeveer 1 megapixel nodig. Bij het DIN-A4-formaat zijn dit al 3,5 megapixels.

Multitouch

Aanraakgevoelige invoerapparaten - beeldschermen of touchpads - met multitouch kunnen meer dan één vinger herkennen. Documenten doorbladeren, notities maken of foto's bekijken – door intuïtieve bewegingen voor tikken, vegen, openen en sluiten worden alle functies heel gemakkelijk en eenvoudig met de vingers bestuurd.

Notebook

De notebook, ook wel laptop genoemd, is een mobiele computer die vaak op schoot gebruikt wordt. De componenten van een notebooks zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Speciale notebookprocessoren werken zuiniger en zijn ontworpen voor een langer gebruik op de accu; daardoor leveren ze echter vaak niet de hoge prestaties van een desktopcomputer. Bij moderne notebooks worden tegenwoordig LED-Backlight-schermen gebruikt; deze hebben een helderder beeld, met een groter contrast en diepere zwarttinten, en zijn bovendien veel milieuvriendelijker en zuiniger. Voor meer comfort bij het typen hebben alle modellen vanaf een beelddiagonaal van 39,6 (15,6“) een geïntegreerd cijfertoetsenblok. Omdat er minder ruimte is dan bij desktop-pc's zijn er minder aansluitingen. De meeste notebooks hebben gebruikelijke interfaces zoals een multikaartlezer, USB-, LAN- en HDMI-uitgangen. Wi-Fi® b/g/n is standaard geïntegreerd. Bluetooth is meestal optioneel verkrijgbaar of kan later voordelig worden toegevoegd via een USB-stick. Notebooks kunnen worden gebruikt als ruimtebesparend alternatief voor grote desktopcomputers.

Netbook

Netbooks zijn een groep kleine notebooks – tot 29,5 cm/11,6" – met name gericht op lang werken op de accu, het gebruik van mobiel internet en eenvoudige toepassingen zoals tekstverwerking en e-mail. Door het geringe gewicht en het compacte formaat zijn netbooks buitengewoon goed draagbaar. Ze zijn uitstekend geschikt voor mobiel gebruik.

Optimus-technologie

De Optimus-technologie van Nvidia is speciaal ontwikkeld voor notebooks. De techniek herkent automatisch of er wel of niet krachtige videoprestaties nodig zijn, en deze worden dan al dan niet ingeschakeld. Afhankelijk van de toepassing wordt er geschakeld tussen de krachtige of de standaard video zodat de gebruiker kan kiezen tussen krachtige videoprestaties of langer werken op de accu.

PC

Pc is de afkorting voor personal computer (persoonlijke computer), die door een persoon (daarom persoonlijk) bediend, gebruikt en bestuurd wordt. Naast taken als tekstverwerking en spreadsheets is multimedia uitgegroeid tot een van de belangrijkste toepassingsgebieden.
 De computer bestaat uit hard- en software. Tot de hardware behoren alle tastbare delen (fysieke componenten) van de pc. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen invoer- en uitvoerapparaten. Tot de invoerapparaten behoren: muis, toetsenbord, joystick, grafisch tablet of scanner. Monitor, printer en luidsprekers, daarentegen, zijn uitvoerapparaten.
    De computer kan niet werken met alleen hardware. De pc heeft software nodig om hem 'leven in te blazen'. Bij de software wordt onderscheid gemaakt tussen het besturingssysteem en toepassingsprogramma's. Het besturingssysteem (bijv. Windows, Linux, Mac OS X) regelt en beheert de complete hardware en de complete overige software. Om met de pc verschillende taken uit te voeren – zoals schrijven, surfen op internet of foto's bewerken – zijn extra toepassingsprogramma's (Word, Internet Explorer, Photoshop, enz.) nodig.

Processor

De processor, ook wel CPU (Central Processing Unit) genoemd, is de rekenmachine van de computer die verschillende processen en toepassingen – dus de opdrachten van het besturingssysteem en andere actieve software – na elkaar (single-core processor) of parallel (multi-core processor) bewerkt. Hoe groter de capaciteit van de processor, des te sneller de computer de opdrachten kan verwerken. Een maat voor de prestaties is de kloksnelheid, aangegeven in Hertz.
 
RAM/werkgeheugen

Het RAM, ook wel werkgeheugen, is het korte-termijngeheugen van een computer. Hierin worden alle gegevens tussentijds opgeslagen die de computer op dit moment nodig heeft om snel te kunnen werken. Na het uitschakelen wordt de inhoud van het werkgeheugen automatisch gewist. Hoe meer werkgeheugen er in de computer is geïnstalleerd, des te sneller en vloeiender kan een computer gegevens verwerken en beschikbaar maken. Windows Vista heeft minimaal twee gigabyte werkgeheugen nodig om soepel te kunnen werken. Alleen professionals met speciale besturingssystemen hebben meer dan vier gigabyte nodig.

RJ45

RJ45 is de aanduiding voor een gestandaardiseerde stekkerverbinding voor de gegevensoverdracht binnen netwerken. De letters RJ staan daarbij voor Registered Jack, wat wil zeggen, gestandaardiseerde stekker.

Router

Via een router worden meerdere computers samen verbonden tot een netwerk. Veel routers zijn Wi-Fi® b/g/n-compatibel en hebben een geïntegreerde DSL-modem, die een verbinding maakt met internet.

S-ATA

S-ATA (afkorting van Serial Advanced Technology Attachment) is een standaard voor harde schijven en dient met name voor de gegevensuitwisseling tussen processor en harde schijf. S-ATA heeft drie voordelen ten opzichte van zijn voorganger ATA: Een hogere overdrachtssnelheid, een vereenvoudigde bekabeling en de mogelijkheid tot het vervangen van de gegevensdrager terwijl de computer werkt. Inmiddels zijn er bijvoorbeeld ook S-ATA dvd-stations en branders, kaartlezers en de externe interface eSATA, die een concurrerende standaard vormen voor USB en FireWire.

S/PDIF

S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) is een interface voor de overdracht van digitale audiosignalen in de entertainmentelektronica; S/PDIF wordt bijvoorbeeld gebruikt bij cd-spelers, dvd-spelers en ontvangers. De doorgifte kan zowel elektrisch (coax) als optisch (opt.) plaatsvinden.

SSD (Solid State Drive)

De SSD (Solid State Disk) is de harde schijf van de volgende generatie. SSD's hebben een hoge lees- en schrijfsnelheid. Data worden sneller gelezen en weer opgeslagen en het systeem kan in de helft van de tijd starten. Omdat de SSD werkt met flashgeheugenmodules en er geen mechanische delen zijn, werkt de schijf bijna geluidloos en is deze veel beter bestand tegen schokken. Daardoor zijn uw gegevens op deze harde schijf bijzonder veilig. Ook wat betreft energieverbruik onderscheidt de SSD zich en daardoor kunt u langer werken met een accuoplading. Een normale harde schijf (HDD) heeft mechanische onderdelen die gevoeliger zijn voor schokken zodat data bijv. bij een val beschadigd kunnen raken. Bovendien produceert de draaiende gegevensdrager, waarvan de informatie met een leeskop wordt gelezen, een bepaalde hoeveelheid geluid.

Surround Sound/8-kanaals

Om een duidelijk ruimtelijk geluidseffect te bereiken gebruikt een surroundsysteem, in tegenstelling tot stereosystemen met twee audiokanalen, tot acht kanalen voor het doorgeven van geluid.

Smart Cache

Met de Smart Cache kan de L2-cache dynamisch aan de verschillende CPU-kernen worden toegewezen. Als een CPU-kern niet actief is, wordt de gehele L2-cache toegewezen aan de andere CPU-kern. Als beide kernen actief zijn, wordt geprobeerd aan de kern met de meest cache-intensieve taak ook het grootste aandeel toe te wijzen. Het voordeel van de Smart Cache zijn onder andere een betere benutting en gegevensuitwisseling tussen de CPU-kernen. Als de tweede kern de gegevens nodig heeft die de eerste kern al heeft geladen, dan kan deze kern die gegevens al in de L2-cache vinden. Alle Intel-processoren met meer dan één kern, zoals in het geval van de Intel Core Duo of Core i processortechnologie, hebben de Smart Cache.

S-Video Out

S-Video Out is een analoge uitgang voor videosignalen. Hierover worden gegevens over de helderheid en kleur doorgegeven. Deze uitgang wordt gebruikt om beeldsignalen van dvd-spelers, notebooks en videocamera's op de televisie weer te geven.

Touchscreen

Een touchscreen is een aanraakgevoelig beeldscherm dat met de vingers of een stift bediend wordt. Touchscreens worden onder andere toegepast bij tablet-pc's, monitoren, notebooks en navigatiesystemen.

Turbo Boost-technologie

De Intel Turbo Boost-technologie is een functie van de nieuwe Intel Core i-processorfamilie. De Turbo Boost-technologie verhoogt, als dat nodig is, automatisch de kloksnelheid van afzonderlijke processorkernen en kan daarbij zelfs hoger gaan dan de aangegeven frequentie, als bepaalde waarden voor stroomverbruik en temperatuur niet overschreden worden. Het effect: de gebruiker krijgt bijzonder krachtige prestaties, precies daar waar nodig.

Ultrabook

Ultrabook™ is een nieuwe, door Intel geïntroduceerde notebook-klasse. Dit zijn bijzonder slanke notebooks die vanwege hun lange accugebruiksduur en een laag gewicht over een uitstekende mobiliteit en krachtige prestaties beschikken. Daarnaast wordt de Ultrabook gekenmerkt door snelle opstarttijden. Om deze naam te mogen dragen, moeten de Ultrabooks van Intel aan vastgestelde eisen voldoen: ze mogen maximaal 21 mm hoog zijn, moeten een accugebruiksduur hebben van 5 tot 8 en meer uren en over een SSD (Solid State Drive) beschikken. Bovendien werken de Ultrabooks met energiezuinige Intel Core i-processors (ultra low voltage-processors).

USB

De door Intel ontwikkelde Universal Serial Bus (kort USB) is een interface voor de aansluiting van externe componenten zoals een muis, toetsenbord, printer, scanner, camera, enz. Doordat USB 2.0 een overdrachtssnelheid heeft van 480 Mbit/s is de interface ook geschikt voor de snelle overdracht van grote hoeveelheden gegevens Met de nieuwe USB 3.0-standaard wordt zelfs een snelheid van 5 Gbit/s bereikt. De nieuwe standaard USB 3.0 is daarmee tot tien maal sneller dan de tot dusver gebruikelijke USB 2.0

VGA

VGA is een afkorting van Video Graphics Array. Via de VGA-aansluiting worden analoge beeldsignalen van de pc naar de monitor of televisie doorgegeven.

Vingerafdruksensor

De vingerafdruksensor biedt bescherming tegen onbevoegde toegang tot gegevens of apparaten. Bovendien hoeven zo geen wachtwoorden onthouden te worden. Met name notebooks en navigatiesystemen kunnen zo relatief goed worden beveiligd. De eigenaar identificeert zich met een vingerafdruk en krijgt zo direct toegang tot de gewenste en beveiligde gegevens of apparaten.

Widescreen

Het begrip widescreen, in het Nederlands breedbeeld, wordt gebruikt voor alle breedbeeldformaten die breder zijn dan het formaat 4:3. Daaronder vallen de formaten 16:9 en 16:10. Het widescreen-formaat, dat wordt gebruikt voor zowel televisies als computerbeeldschermen, is een hoogte/breedteverhouding die door het menselijk oog als bijzonder prettig wordt ervaren.

Wireless-Display (WiDi)

Wireless-Display (kortweg WiDi genoemd) is een techniek van Intel® om de scherminhoud van bijvoorbeeld een notebook draadloos op een tv weer te geven. Dit is bijzonder handig voor presentaties, een fotoshow of films zonder de beperkte bewegingsvrijheid van een bekabelde verbinding. Uw tv moet WiDi ondersteunen om het door de notebook verstuurde signaal te kunnen ontvangen. Als de tv geen ondersteuning voor WiDi biedt, kan het signaal worden ontvangen met behulp van een hiervoor bestemde adapter/box. Sluit simpelweg de extra tv-adapter via HDMI aan op het tv-toestel, start Intel® WiDi, selecteer de beeldschermadapter en geniet van beelden in grootformaat.

Wi-Fi® b/g/n

Wi-Fi® b/g/n staat voor Wireless Local Area Network en is de naam voor een draadloos lokaal netwerk. In het algemene spraakgebruik wordt met Wi-Fi® b/g/n een draadloos netwerk volgens IEEE 802.11 bedoeld. Wi-Fi® b/g/n is echter de overkoepelende term voor technieken en standaarden waarmee draadloze netwerken kunnen worden gebouwd, zoals via Bluetooth of infrarood. Binnen het ontvangstbereik kunnen via Wi-Fi® b/g/n computers resp. notebooks onderling draadloos worden verbonden, en ook worden verbonden met internet en externe componenten zoals printers, scanners of harde schijven.

Webcam

Met een webcam kunnen beelden als enkel beeld of in real time per livestream via internet worden doorgegeven. Webcams worden tegenwoordig voornamelijk gebruikt bij de communicatie, bijv. bij videotelefonie via Skype of bij chats. Vaak worden ook foto's van beroemde plaatsen, bezienswaardigheden, enz. (vakantie- of skigebied) op internet gezet. Dit zijn dan meestal stilstaande beelden die om de paar minuten bijgewerkt worden.
 
YUV

YUV is een analoge ingang voor videosignalen. Via deze ingang worden gegevens over de helderheid en kleur doorgegeven. De ingang wordt voornamelijk gebruikt bij professionele monitoren en high-end-projectoren. De kwaliteit van YUV is beter dan die van gebruikelijke Video- en S-Video-ingangen.

READ THE BOOK - THE BIBLE CHANGE YOUR LIFE

       

Heer, wees mijn Gids

                                

INFO: DE WEG - DE WAARHEID HET LEVEN FILM

Handige Bijbel

Remember all victims of violence worldwide   

GEBED  LEEFREGEL  BELIJDENIS  

DE WEG | DE WAARHEID HET LEVEN | FILM | AUDIO

CREATOR

HOLYHOME.NL USE NO COOKIES - REPORT DEAD LINKS

Waard om te weten :

Een hartelijk welkom op de site
Deze pagina printen
Sitemap

Wie zoekt zal vinden

FAQ - HELP

Kerk
Zondag
Advent
Kerstfeest
Driekoningen
Vastentijd
Goede Vrijdag
Aswoensdag
Palmzondag
Palmpasen
De stille week
Witte donderdag
Stille zaterdag
Paaswake
Pasen - Paasfeest
Hemelvaartsdag
Pinksteren
Biddag
Dankdag
Avondmaal
Doop
Belijdenis
Oudjaarsdag
Nieuwjaarsdag
Sint Maarten
Sint Nicolaas
Halloween
Hervormingsdag
Dodenherdenking
Bevrijdingsdag
Koningsdag / Koninginnedag
Gebedsweek
Huwelijk
Begrafenis
Vakantie
Recreatie
Feest- en Gedenkdagen
Symbolen van herkenning
 
Leerzame antwoorden op levens- en geloofsvragen


Hebreeën 4:12 zegt: "Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden"Lees eens: Het zwijgen van God

God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.
Lees eens:  God's Liefde

Schat onder handbereik


Bemoediging en troost

Bible-people - stories of famous men and women in the Bible
Bible-archaeology - archaeological evidence and the Bible
Bible-art - paintings and artworks of Bible events
Bible-top ten - ways to hell, films, heroes, villains, murders....
Bible-architecture - houses, palaces, fortresses
Women in the Bible -
 great women of the Bible
The Life of Jesus Christ - story, paintings, maps

Read more for Study  
Apocrypha, Historic Works
 GELOOF EN LEVEN een
          KLEINE HULP VOOR  ONDERWEG
 

Wie zoekt zal vinden           


www Holyhome.nl

Boeiende Series :

Bijbelvertalingen
Bijbel en Kunst

Bijbels Prentenboek
Biblische Bildern
Encyclopedie
E-books en Pdf
Prachtige Bijbelse Schoolplaten

De Heilige Schrift
Het levende Woord van God
Aan de voeten van Jezus
Onder de Terebint
In de Wijngaard

De Bergrede
Gelijkenissen van Jezus
Oude Schoolplaten
De Zaligsprekingen van Jezus

Goede Vruchten
Geestesgaven

Tijd met Jezus
Film over Jezus
Barmhartigheid

Catechese lessen
Het Onze Vader
De Tien Geboden
Hoop en Verwachting
Bijzondere gebeurtenissen

De Bijbel is boeiend
Bijbelverhalen in beeld
Presentaties en Powerpoints
Bijbelse Onderwerpen

Vrede van God voor jou
Oude bijbel tegels

Informatie over alle kerken in Nederland: Kerkzoeker
 
Bible Study: The Bible alone!
L'étude biblique: Rien que la Bible!
Bibelstudium: Allein die Bibel!  

Materiaal voor het Digibord
Werkbladen Bijbelverhalen Bijbellessen
OT Hebreeuws-Engels
NT Grieks-Engels

Naslagwerken
Belijdenissen
Een rijke bron

Missale Romanum + Afbeeldingen
Stripboek over Jezus
Christelijke Symbolen
Plaatjes Afbeeldingen Clipart
Evangelie op Postzegels

Harmonium Huisorgel
Godsdiensten en Religies
Herinnering aan Kerken

Christian Country Music
Muzikale ontspanning
Software voor Bijbelstudie
Hartverwarmende Klanken
Read and Hear the Holy Bible
 Luisterbijbel

Bijbel voor Slechtzienden Begrippenlijst   -1-   -2-

Meer weten over de Psalmen, gezangen, liturgieën, belijdenisgeschriften: Catechismus, Dordtse Leerregels en veel andere informatie? . Kijk opOnline-bijbel.nl
         
  (
What's good, use it)