Bijbel : Schat onder handbereik

Lees de BijbelEeuwenlang is de Bijbel gelezen en overgeleverd van de ene op de andere generatie.Voor sommigen is de Bijbel een historische schat. Voor anderen een handboek vol levenswijsheid. Deze site wil daarbij een handreiking doen.


Er zijn er ook, die geloven dat de Bijbel ‘het Woord van God’ is, aan de mens gegeven voor leiding en troost. Zij geloven dat God door het Woord tot hen spreekt en ontvangen op die manier wijsheid, kennis en leiding voor het dagelijks leven. De Bijbel: voor alle mensen een schat onder handbereik.

Groot nieuws voor alle mensen

Er zit een schat in de grond, bij jou in de buurt! Alle kinderen, heel de familie, alle vrienden en kennissen mogen met hun komen graven. Natuurlijk doe je mee, samen met de anderen. Want wat is er spannender dan samen op zoek gaan naar een schat?!

Parels in de Bijbel

Er ìs zo’n schat. En je kunt hem vinden door te graven in de Bijbel. Want daarin liggen heel wat pareltjes verstopt. Sommige heel dicht aan de oppervlakte, zó voor het oprapen. Maar als je er niet rustig de tijd voor neemt, kijk je er zomaar overheen. Voor andere parels moet je wat dieper spitten; je moet echt moeite doen om de schat naar boven te halen. Maar hoe meer ervaring je krijgt, hoe vlotter het gaat. En hoe vaker je het doet, hoe meer je vindt.

Natuurlijk wil je zo samen schatgraven! Want wat is er mooier dan samen op zoek gaan naar schatten? Je staat versteld van de manier waarop juist kinderen en tieners kostbaarheden naar boven halen. Ze hebben soms een eigen, verrassende kijk op wat er staat. Daar kun je als ouder veel van leren. Het is geweldig als je zo als gezin, verbonden met elkaar, naar Gods stem luistert.

Samen met alle gezinsleden of desnoods alleen

Er komt uiteraard wel wat bij kijken. In deze jachtige tijd is het een kunst om het hele gezin op een vaste tijd bij elkaar te krijgen. Lukt dat niet elke dag, streef er dan naar om in ieder geval wekelijks een gezinsmoment te hebben om uitgebreid met elkaar te lezen en te bidden. Of neem elke dag de tijd om met één van je kinderen in de Bijbel te lezen.

Het is enorm verrijkend om open en eerlijk met elkaar over het geloof te kunnen praten. Om ervaringen te delen, elkaar te bemoedigen en vast te houden op de weg achter God aan. Dan kunnen er zomaar wonderlijke dingen gebeuren: samen als gezin ervaar je iets van Gods grote daden en kun je Hem daarom prijzen.

Hulp bij het schatgraven

Gelukkig zijn er middelen om je te helpen bij het schatgraven. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van deze site. Zo breng je structuur aan in de manier waarop je de Bijbel leest. Zorg voor een eigen Bijbel om mee te lezen, in een vertaling die bij jezelf of je gezin en bij de leeftijd van de kinderen past. Geef iedereen de gelegenheid om te zeggen wat hem of haar raakt in het bijbelgedeelte. Probeer daar in ieder geval de volgende vier vragen bij te betrekken: Wat staat er nu eigenlijk precies, snap ik het? Wat betekende het voor de mensen toen? Wat betekent het nu voor ons? Wat wil God mij ermee zeggen? en gebruik daarbij de rijke vondsten op deze site.

 READ THE BOOK - THE BIBLE CHANGE YOUR LIFE

Deutsch
de
English en français fr italiano it Nederlands nl español es português pt Norsk no svenska sv Polski pl čeština cz Slovák sk Magyar hu român ro Български bg hrvatski hr Pyсский ru Türkçe tr عربي ar

       

Heer, wees mijn Gids 

                              

INFO: DE WEG - DE WAARHEIDHET LEVENFILM - AUDIO


Wie zoekt zal vinden           


www Holyhome.nl

Boeiende Series :

Bijbelvertalingen
Bijbel en Kunst
Bijbels Prentenboek
Biblische Bildern
Encyclopedie
E-books en Pdf
De Heilige Schrift
Aan de voeten van Jezus
Onder de Terebint
In de Wijngaard
De Bergrede
Gelijkenissen van Jezus
Oude Schoolplaten
De Zaligsprekingen van Jezus
Vakantie tijd
Recreatie tijd
Goede Vruchten
Geestesgaven
Tijd met Jezus
Film over Jezus
Barmhartigheid
Catechese lessen
Het Onze Vader
De Tien Geboden
De Bijbel is boeiend
Bijbelverhalen in beeld
Presentaties
Bijbelse Onderwerpen
Bible Study Tools (meertalig)
Vrede van God voor jou
Oude bijbel tegels
Kijk ook eens op:

Godsdienstles
Bijbelmobiel
Bijbel Movies Online Free
Christendom Startpagina
Zingeving Startpagina
Informatie over alle kerken in Nederland: Kerkzoeker
* Bible Study: The Bible alone!

* L'étude biblique: Rien que la Bible!

* Bibelstudium: Allein die Bibel!


Materiaal voor het Digibord
Werkbladen Bijbelverhalen
OT Hebreeuws-Engels
NT Grieks-Engels
Naslagwerken
Belijdenissen
Missale Romanum + Afbeeldingen
Stripboek over Jezus
Christelijke Symbolen
Plaatjes Afbeeldingen Clipart
Evangelie op Postzegels
Harmonium Huisorgel
Godsdiensten en Religies
Prachtige klanken
Chritian Country Music
* Software voor Bijbelstudie

Read and Hear the Holy Bible in over 40 languages:


De Statenvertaling is opgenomen in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Het boek der boeken Een stempel gedrukt op de Nederlandse cultuur:


  Webmaster    AssistenteWaard om te weten :

Deze pagina printen
Sitemap


Zondag
Advent
Kerstfeest
Driekoningen
Vastentijd
Goede Vrijdag
Aswoensdag
Palmzondag
Palmpasen
De stille week
Witte donderdag
Stille zaterdag
Paaswake
Pasen - Paasfeest
Hemelvaartsdag
Pinksteren
Biddag
Dankdag
Avondmaal
Doop
Belijdenis
Oudjaarsdag
Nieuwjaarsdag
Sint Maarten
Sint Nicolaas
Halloween
Hervormingsdag
Dodenherdenking
Bevrijdingsdag
Koninginnedag
Gebedsweek
Huwelijk
Begrafenis
Vakantie
Recreatie
Feest- en Gedenkdagen

Vragen naar de weg
Leerzame antwoorden op levens- en geloofsvragen

Hebreeën 4:12 zegt: "Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden"Lees eens: Het zwijgen van God

God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Lees eens:  God's Liefde

Meer weten over de Psalmen, gezangen, liturgieën, belijdenisgeschriften: Catechismus, Dordtse Leerregels en veel andere informatie? . Kijk opOnline-bijbel.nl

Bible-people - stories of famous men and women in the Bible
Bible-archaeology - archaeological evidence and the Bible
Bible-art - paintings and artworks of Bible events
Bible-top ten - ways to hell, films, heroes, villains, murders....
Bible-architecture - houses, palaces, fortresses
Women in the Bible -
 great women of the Bible
The Life of Jesus Christ - story, paintings, maps


Read more for Study - (Apocrypha, Historic Works, Pseudepigrapha, Old Testament Apocrypha, New Testament Apocrypha, New Testament Discoveries, Commentary, New Testament Pseudepigrapha, Egyptian, Babylonian, Ugaritic, Dead Sea Scrolls (NL-uitleg over de rollen)

Bijbel voor Slechtzienden Online       en ook:  Begrippenlijst   -1-   -2-Spirit24 omdat er meer is