Afbeelding Missale Romanum - 151                                        overzicht

Lees de Bijbel  De houtsnedes zijn gepubliceerd in 1593under onder de titel Adnotationes et Meditationes in Evangelia ("Notes and Meditations on the Gospels")
153 Afbeeldingen 1593 edition, in chronologische volgorde van Jezus' leven
klik op de afbeelding voor aanvullende informatie

DE BEGRAFENIS VAN MARIA - MOEDER VAN JEZUSBIJBELTEKST GÉÉN !!!

Over het overlijden en vervolgens met lichaam en ziel opgenomen worden in de hemel van Maria zijn verschillende verhalen in omloop die niet door de Bijbel worden onderbouwd. Maria moet ergens tussen 36 en 50 n.Chr. zijn overleden ofwel in Jeruzalem ofwel in Ephese. Hierbij zouden alle apostelen aanwezig zijn geweest behalve Thomas. Toen deze arriveerde was Maria's lichaam al begraven en om haar toch eer te bewijzen bezocht Thomas in zijn eentje haar graf.

Op 15 augustus, het feest van Maria Hemelvaart, slepen honderden pelgrims zich in de zengende hitte de 420 meter hoge Bülbül-Dag (Berg van de Nachtegaal) aan de westkust van Turkije omhoog.

Eenmaal per jaar, op Maria Hemelvaart, houden Orthodoxen in dit islamitische gebied een christelijke processie. Het merendeel van de deelnemers is uiteraard Grieks-orthodox, veelal van het vrouwelijk geslacht en enigzins op leeftijd. Maar het gebeuren trekt ook niet ortodoxe christenen uit Europa en de Verenigde Staten aan.

Medio augustus loopt het kwik hier vaak op tot boven de 40 graden. Zwetende Orthodoxe acolieten maken de weg vrij voor de priesters en de indrukwekkende metropoliet van Efes. Zij gaan met gezang en wierookgezwaai vooraf aan de grote groep pelgrims In het begin sleept de stoet braaf mee, maar al snel haasten veel gelovigen zich voorbij aan de te traag voortschreidende orthodoxe processie. Bergopwaarts wacht de koelte van het huis met bron. De gezegende plek waar de Moeder Gods de laatste jaren van haar leven sleet en stierf.

Opvallend is het grote aantal moslims dat hier eveneens komt om Maria eer te bewijzen. Maria wordt in de Koran vaker genoemd als in de Bijbel. In het heilige boel van de moslims is zelfs een heel hoofdstuk aan de Heilige Maagd gewijd. Moslims aanvaarden Jezus als een uit de maagd Maria geboren profeet. En zien het als een goede daad deze gezegende plek te bezoeken. Ze lopen niet mee in de processie.

Johannes de evangelist en apostel kreeg van Jezus zelf de zorg over Maria toevertrouwd: "Vrouw, dit is je zoon", sprak Hij tegen OLVrouw, en daarna zei Hij tot de apostel: "Dit is je Moeder" (Joh. 19, 26-27).

De oudst bekende bronnen verhalen dat Johannes naar Efes ging, waar hij op hoogbejaarde leeftijd stierf. Ongetwijfeld heeft hij zich over Maria ontfermt en deze mee naar Efes genomen.

Voor de apostel Johannes werd onder keizer Justinianus (527-565) niet ver van Efes een basiliek gebouwd met het graf precies onder de centrale koepel.

De mensen uit de streek, moslims en christenen, geloven dat uit de grafkamer van Johannes een geneeskrachtig stof omhoog wervelt, die alle ziekten geneest.

Het graf van Maria

De plek waar Maria gestorven en begraven zou zijn, bleef eeuwenlang verborgen. Het vroegste christendom kende nog geen cultus rond de Heilige Maagd. Het was de Duitse non Anna-Katharina Emmerick (1774-1824), die hemelse openbaringen over de laatste jaren van de Heilige Maagd ontving. Deze werden na haar dood samengevat en op schrift gesteld in het boek Daß Leben von Mutter Maria.

Dit boek diende als reisgids toen in 1891 enkele priesters op zoek gingen in het toenmalige Osmaanse Rijk. De aanwijzingen in het boek bracht hen naar de Berg van de Nachtegaal, waar ze de ruïne van een woonhuis uit het begin van de christelijke jaartelling vonden, inclusief een keuken en een slaapkamer, geheel in overeenstemming met de beschrijvingen van de Duitse non. Ook de bron, waarvan het water als miraculeus wordt beschouwd, werd snel gevonden.

Eén ding uit de openbaringen van de Duitse religieuze bleef tot op heden onvindbaar. Volgens de non zou de laatste aardse rustplaats van de Maria zich in de onmiddellijke nabijheid van het huis Pannaya Kapulu moeten bevinden. Inmiddels zoekt men meer dan honderd jaar zonder resultaat.

Dogma-trouwe katholieken als de afgesplitste orthodoxe gelovigen zien hierin het onomstotelijke bewijs voor de Hemelvaart van Maria.


Naar begin van deze serie        

 READ THE BOOK - THE BIBLE CHANGE YOUR LIFE

Deutsch
de
English en français fr italiano it Nederlands nl español es português pt Norsk no svenska sv Polski pl čeština cz Slovák sk Magyar hu român ro Български bg hrvatski hr Pyсский ru Türkçe tr عربي ar

       

Wie zoekt zal vinden           


www Holyhome.nl

Boeiende Series :

Bijbelvertalingen
Bijbel en Kunst

Bijbels Prentenboek
Biblische Bildern
Encyclopedie
E-books en Pdf
Prachtige Bijbelse Schoolplaten

De Heilige Schrift
Het levende Woord van God
Aan de voeten van Jezus
Onder de Terebint
In de Wijngaard

De Bergrede
Gelijkenissen van Jezus
Oude Schoolplaten
De Zaligsprekingen van Jezus

Goede Vruchten
Geestesgaven

Tijd met Jezus
Film over Jezus
Barmhartigheid

Catechese lessen
Het Onze Vader
De Tien Geboden
Hoop en Verwachting
Bijzondere gebeurtenissen

De Bijbel is boeiend
Bijbelverhalen in beeld
Presentaties en Powerpoints
Bijbelse Onderwerpen

Vrede van God voor jou
Oude bijbel tegels

Informatie over alle kerken in Nederland: Kerkzoeker
 
Bible Study: The Bible alone!
L'étude biblique: Rien que la Bible!
Bibelstudium: Allein die Bibel!  

Materiaal voor het Digibord
Werkbladen Bijbelverhalen Bijbellessen
OT Hebreeuws-Engels
NT Grieks-Engels

Naslagwerken
Belijdenissen
Een rijke bron

Missale Romanum + Afbeeldingen
Stripboek over Jezus
Christelijke Symbolen
Plaatjes Afbeeldingen Clipart
Evangelie op Postzegels

Harmonium Huisorgel
Godsdiensten en Religies
Herinnering aan Kerken

Christian Country Music
Muzikale ontspanning
Software voor Bijbelstudie
Hartverwarmende Klanken
Read and Hear the Holy Bible
 Luisterbijbel

Bijbel voor Slechtzienden Begrippenlijst   -1-   -2-

Meer weten over de Psalmen, gezangen, liturgieën, belijdenisgeschriften: Catechismus, Dordtse Leerregels en veel andere informatie? . Kijk opOnline-bijbel.nl
         
  (
What's good, use it)Waard om te weten :

Een hartelijk welkom op de site
Deze pagina printen
Sitemap
Wie zoekt zal vinden


FAQ - HELP

Kerk
Zondag
Advent
Kerstfeest
Driekoningen
Vastentijd
Goede Vrijdag
Aswoensdag
Palmzondag
Palmpasen
De stille week
Witte donderdag
Stille zaterdag
Paaswake
Pasen - Paasfeest
Hemelvaartsdag
Pinksteren
Biddag
Dankdag
Avondmaal
Doop
Belijdenis
Oudjaarsdag
Nieuwjaarsdag
Sint Maarten
Sint Nicolaas
Halloween
Hervormingsdag
Dodenherdenking
Bevrijdingsdag
Koningsdag / Koninginnedag
Gebedsweek
Huwelijk
Begrafenis
Vakantie
Recreatie
Feest- en Gedenkdagen
Symbolen van herkenning
 
Leerzame antwoorden op levens- en geloofsvragen


Hebreeën 4:12 zegt: "Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden"Lees eens: Het zwijgen van God

God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.
Lees eens:  God's Liefde

Schat onder handbereik


Bemoediging en troost

Bible-people - stories of famous men and women in the Bible
Bible-archaeology - archaeological evidence and the Bible
Bible-art - paintings and artworks of Bible events
Bible-top ten - ways to hell, films, heroes, villains, murders....
Bible-architecture - houses, palaces, fortresses
Women in the Bible -
 great women of the Bible
The Life of Jesus Christ - story, paintings, maps

Read more for Study  
Apocrypha, Historic Works
 GELOOF EN LEVEN een
          KLEINE HULP VOOR  ONDERWEG