Vakantie mijmeringen - Dag 8

Hieronder vind je alle pagina’s van de ontspannende Vakantie studies

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 18  19  20   21  terug

Lees de Bijbel       

Wij hebben niet de tijd. De tijd heeft ons ! 

Even tijd om te delen ?

Vader, geef mij het dee/ van ons vermogen, dat mij toekomt.Lucas 15: 12


WanVakantie! Een mooie tijd om je eens af te vragen of je nog wel 'thuis' bent. En nu bedoel ik met 'thuis': thuis bij God.

We denken in deze week na over de gelijkenis van de verloren zoon. Jezus vertelt dat verhaal omdat Hij kritiek krijgt. 'Die Jezus bemoeit zich veel te veel met tollenaars en andere zondaars. Hij ontvangt hen en ligt nota bene naast zulk gespuis aan tafel! Het is een schande!' 

Maar Jezus heeft zijn weerwoord klaar. Drie verhalen vertelt Hij: over een verloren schaap, een verloren penning en een verloren zoon.

Die drie verhalen hebben eigenlijk maar één strekking: God zoekt op wat verloren is. En aan het eind van elk verhaal klinkt steeds hetzelfde liedje: ze vierden feest en waren vrolijk, omdat wat verloren was weer werd gevonden!

Het verhaal begint met een toppunt van grofheid. Een vriendelijk verzoek om verhoging van de ouderlijke bijdrage, dat is normaal; en dat je voor de vakantie wat extra zakgeld vraagt, dat is ook begrijpelijk. Maar stel je voor: je vraagt bij voorbaat jouw deel van de erfenis op! Dat is goedbeschouwd een klap in het gezicht van je vader! Dan kun je hem eigenlijk net zo goed direct in het gezicht zeggen: 'Ik wou dat je dood was!' Het is om te huilen: een zoon die doet alsof zijn vader al gestorven is.

Omdat wij de bloemetjes buiten willen zetten, verklaren we God voor dood. Hij kan ons nog meer vertellen, wij maken zelf wel uit wat leuk is in ons leven.
En wat doet die vader? Zegt hij: 'Jongen, daar komt niets van in, je moet je schamen?' Nee. De vader uit Jezus' verhaal geeft zijn kind waar het om vraagt. Zo goed is God! Hij houdt ons niet aan een touwtje. Hij sluit ons niet op binnen de hekken van een christelijke camping. Als je per se wilt mag je de hele wereld gaan verkennen. God houdt je niet tegen. Hij geeft ons de vrijheid. God is niet onze Manipulator. God is onze Vader. Gelukkig maar!
Lezen: Lucas 15 :1, 2; 11, 12.

 READ THE BOOK - THE BIBLE CHANGE YOUR LIFE

Deutsch
de
English en français fr italiano it Nederlands nl español es português pt Norsk no svenska sv Polski pl čeština cz Slovák sk Magyar hu român ro Български bg hrvatski hr Pyсский ru Türkçe tr عربي ar

       

Heer, wees mijn Gids  -  Come, Now Is The Time To Worship

                              

INFO: DE WEG - DE WAARHEIDHET LEVENFILM - AUDIO

 Meld aub een 'dode link'onder vermelding van de pagina waarop

Please report a ' dead link' onder mention of the page on which

Wie zoekt zal vinden           


www Holyhome.nl

Boeiende Series :

Kijk ook eens op: * Bible Study: The Bible alone!

* L'étude biblique: Rien que la Bible!

* Bibelstudium: Allein die Bibel!

* Software voor Bijbelstudie

Read and Hear the Holy Bible in over 40 languages:


De Statenvertaling is opgenomen in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Het boek der boeken Een stempel gedrukt op de Nederlandse cultuur:


  Webmaster    Assistente

Successfull checked XHTML 1.0 !

Successfull checked CSS version 3!

Waard om te weten :

Een hartelijk welkom op de site
Deze pagina printen
Sitemap
Wie zoekt zal vinden


Vragen naar de weg
Leerzame antwoorden op levens- en geloofsvragen

Hebreeën 4:12 zegt: "Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden"Lees eens: Het zwijgen van God

God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Lees eens:  God's Liefde

Meer weten over de Psalmen, gezangen, liturgieën, belijdenisgeschriften: Catechismus, Dordtse Leerregels en veel andere informatie? . Kijk opOnline-bijbel.nl

Bible-people - stories of famous men and women in the Bible
Bible-archaeology - archaeological evidence and the Bible
Bible-art - paintings and artworks of Bible events
Bible-top ten - ways to hell, films, heroes, villains, murders....
Bible-architecture - houses, palaces, fortresses
Women in the Bible -
 great women of the Bible
The Life of Jesus Christ - story, paintings, maps


Read more for Study - (Apocrypha, Historic Works, Pseudepigrapha, Old Testament Apocrypha, New Testament Apocrypha, New Testament Discoveries, Commentary, New Testament Pseudepigrapha, Egyptian, Babylonian, Ugaritic, Dead Sea Scrolls (NL-uitleg over de rollen)

Bijbel voor Slechtzienden Online       en ook:  Begrippenlijst   -1-   -2-Spirit24 omdat er meer is