Recreatie mijmeringen - Dag 6 

Hieronder vindt je alle pagina’s van de ontspannende Recreatie studies

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 18  19  20   terug

   

Wij hebben niet de tijd. De tijd heeft ons ! 

Over stil-zijn gesproken!

Lezen: Exodus 14:9-31

'Ik kan het zelf!' Dat zegt een kind van een jaar of vier als je hem of haar wilt helpen. Maar als ik eerlijk ben, zeg ik het nu nog weleens; ik denk het in ieder geval zeer regelmatig.

Wij helpen graag een ander maar zelf geholpen worden? Toch kan er in je leven een moment komen dat je moet zeggen: 'Nu kan ik het echt niet meer zelf.' Achter je één grote puinhoop en voor je een toekomst die je slechts wanhopig en angstig maakt. Hoe moet het in vredesnaam verder ?

De Israëlieten zijn uit Egypte vertrokken. Dat wel. Maar al gauw slaat de wanhoop weer toe. Ze komen gevangen te zitten tussen het leger van Farao en de Rode Zee. Wat nu, wat moeten ze doen?

'...en gij zult stil zijn.' Kan dat zomaar? Wat denk je, zou het de Here, de Almachtige Schepper van hemel en aarde uit de hand lopen? Zou Hij iets beginnen en het niet voleinden? God doet zijn werk volgens zijn plan en daar heeft Hij ons in het geheel niet voor nodig. We zouden alleen maar met de eer gaan strijken! Nee, stilheid en vertrouwen, dat vraagt Hij van ons.

'De Here zal voor u strijden.' Het gaat dus niet vanzelf, er is strijd voor nodig. Satan probeert ons alle kanten op te trekken, voornamelijk achteruit, maar achter ons ligt het Beloofde Land niet. We moeten vooruit, en de enige die dat mogelijk maakt is God zelf. En hoe! Je wordt er stil van.

Gebed : Here, wij danken U dat U voor ons gestreden en overwonnen heeft. Uw liefde en trouw maakt ons stil. Wij houden van U. Amen.

 READ THE BOOK - THE BIBLE CHANGE YOUR LIFE

Deutsch
de
English en français fr italiano it Nederlands nl español es português pt Norsk no svenska sv Polski pl čeština cz Slovák sk Magyar hu român ro Български bg hrvatski hr Pyсский ru Türkçe tr عربي ar

       

Heer, wees mijn Gids  -  Come, Now Is The Time To Worship

                              

INFO: DE WEG - DE WAARHEIDHET LEVENFILM - AUDIO

 Meld aub een 'dode link'onder vermelding van de pagina waarop

Please report a ' dead link' onder mention of the page on which

Wie zoekt zal vinden           


www Holyhome.nl

Boeiende Series :

Kijk ook eens op: * Bible Study: The Bible alone!

* L'étude biblique: Rien que la Bible!

* Bibelstudium: Allein die Bibel!

* Software voor Bijbelstudie

Read and Hear the Holy Bible in over 40 languages:


De Statenvertaling is opgenomen in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Het boek der boeken Een stempel gedrukt op de Nederlandse cultuur:


  Webmaster    Assistente

Successfull checked XHTML 1.0 !

Successfull checked CSS version 3!

Waard om te weten :

Een hartelijk welkom op de site
Deze pagina printen
Sitemap
Wie zoekt zal vinden


Vragen naar de weg
Leerzame antwoorden op levens- en geloofsvragen

Hebreeën 4:12 zegt: "Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden"Lees eens: Het zwijgen van God

God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Lees eens:  God's Liefde

Meer weten over de Psalmen, gezangen, liturgieën, belijdenisgeschriften: Catechismus, Dordtse Leerregels en veel andere informatie? . Kijk opOnline-bijbel.nl

Bible-people - stories of famous men and women in the Bible
Bible-archaeology - archaeological evidence and the Bible
Bible-art - paintings and artworks of Bible events
Bible-top ten - ways to hell, films, heroes, villains, murders....
Bible-architecture - houses, palaces, fortresses
Women in the Bible -
 great women of the Bible
The Life of Jesus Christ - story, paintings, maps


Read more for Study - (Apocrypha, Historic Works, Pseudepigrapha, Old Testament Apocrypha, New Testament Apocrypha, New Testament Discoveries, Commentary, New Testament Pseudepigrapha, Egyptian, Babylonian, Ugaritic, Dead Sea Scrolls (NL-uitleg over de rollen)

Bijbel voor Slechtzienden Online       en ook:  Begrippenlijst   -1-   -2-Spirit24 omdat er meer is