Recreatie mijmeringen - Dag 19 

Hieronder vindt je alle pagina’s van de ontspannende Recreatie studies

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 18  19  20   terug

   

Wij hebben niet de tijd. De tijd heeft ons ! 

Over onzichtbaar gesproken !

Lezen: 2 Korintiërs 4:16-18  


Het verschil tussen zichtbare en onzichtbare dingen is: het zichtbare zie je, het onzichtbare niet.

Logisch, zul je zeggen. Toch doen we vaak alsof er nóg een groot verschil is hiertussen, namelijk dat zichtbare dingen bestaan en onzichtbare dingen . niet. Dus doen we vaak ons best voor het zichtbare, onze buitenkant. We moeten er goed uitzien anders kunnen we niet als dat eens nodig is spelen dat het goed gaat met onze 'onzichtbare' binnenkant.

Het is jammer dat onze wereld zo gefocust is op het zichtbare, want wij leven niet alleen in een zichtbare wereld, maar ook in een onzichtbare, waar krachten en machten de dienst uitmaken. Geestelijke strijd wordt dat ook wel genoemd, absoluut niet zichtbaar, maar ontzettend reëel!

De Bijbel geeft in onze tekst nog een verschil tussen zichtbaar en onzichtbaar: Het zichtbare is tijdelijk, het onzichtbare is eeuwig en wordt Zichtbaar. Ons leven hier is zichtbaar maar tijdelijk; het eeuwige leven is onzichtbaar maar juist, eeuwig.

Paulus bedoelt eigenlijk: ook al ga je als uiterlijke mens in je ouderdom hard achteruit (grijs, kaal, dement, zwak, ziek), je inner- lijke mens wordt ook dan nog van dag tot dag vernieuwd.

De uiterlijke mens verzorgen is niet zo moeilijk: wassen, eten, drinken. Maar ook de innerlijke mens heeft voedsel nodig om te groeien: geestelijk voedsel: woorden van God die waar zijn en kracht hebben, gebed, gesprekken met andere gelovigen, goede boeken. Daar groei je inwendig van, dat ziet niemand, hoewel? Jezus was innerlijk volmaakt en dat zag je zelfs door zijn tijdelijke buitenkant heen. Hij was vriendelijk, zachtmoedig, geduldig, rechtvaardig en liefdevol. God bouwt op dit moment een hemels thuis voor ons. Niet zichtbaar, maar wel werkelijkheid!

Gebed : Help me om oog te hebben voor onzichtbare dingen van God's handelen.

 READ THE BOOK - THE BIBLE CHANGE YOUR LIFE

Deutsch
de
English en français fr italiano it Nederlands nl español es português pt Norsk no svenska sv Polski pl čeština cz Slovák sk Magyar hu român ro Български bg hrvatski hr Pyсский ru Türkçe tr عربي ar

       

Heer, wees mijn Gids  -  Come, Now Is The Time To Worship

                              

INFO: DE WEG - DE WAARHEIDHET LEVENFILM - AUDIO

 Meld aub een 'dode link'onder vermelding van de pagina waarop

Please report a ' dead link' onder mention of the page on which

Wie zoekt zal vinden           


www Holyhome.nl

Boeiende Series :

Kijk ook eens op: * Bible Study: The Bible alone!

* L'étude biblique: Rien que la Bible!

* Bibelstudium: Allein die Bibel!

* Software voor Bijbelstudie

Read and Hear the Holy Bible in over 40 languages:


De Statenvertaling is opgenomen in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Het boek der boeken Een stempel gedrukt op de Nederlandse cultuur:


  Webmaster    Assistente

Successfull checked XHTML 1.0 !

Successfull checked CSS version 3!

Waard om te weten :

Een hartelijk welkom op de site
Deze pagina printen
Sitemap
Wie zoekt zal vinden


Vragen naar de weg
Leerzame antwoorden op levens- en geloofsvragen

Hebreeën 4:12 zegt: "Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden"Lees eens: Het zwijgen van God

God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Lees eens:  God's Liefde

Meer weten over de Psalmen, gezangen, liturgieën, belijdenisgeschriften: Catechismus, Dordtse Leerregels en veel andere informatie? . Kijk opOnline-bijbel.nl

Bible-people - stories of famous men and women in the Bible
Bible-archaeology - archaeological evidence and the Bible
Bible-art - paintings and artworks of Bible events
Bible-top ten - ways to hell, films, heroes, villains, murders....
Bible-architecture - houses, palaces, fortresses
Women in the Bible -
 great women of the Bible
The Life of Jesus Christ - story, paintings, maps


Read more for Study - (Apocrypha, Historic Works, Pseudepigrapha, Old Testament Apocrypha, New Testament Apocrypha, New Testament Discoveries, Commentary, New Testament Pseudepigrapha, Egyptian, Babylonian, Ugaritic, Dead Sea Scrolls (NL-uitleg over de rollen)

Bijbel voor Slechtzienden Online       en ook:  Begrippenlijst   -1-   -2-Spirit24 omdat er meer is