Recreatie mijmeringen - Dag 10

Hieronder vindt je alle pagina’s van de ontspannende Recreatie studies

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 18  19  20   terug

   

Wij hebben niet de tijd. De tijd heeft ons ! 

De tijd vliegt voorbij !

Lezen: Psalm 90:1-10

De tijd vliegt! 

Hoe vaak zeggen we dat niet tegen elkaar? Het is ook niet zo verwonderlijk, als we kijken naar onze overvolle agenda's, een ), drukke baan, de maatschappelijke verplichtingen, het kerkenwerk voor heel veel mensen in ons land, de studie, sport en ontspanning en dat alles van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Je leeft immers maar één keer! Ik feliciteerde kort geleden iemand met zijn verjaardag. Hij antwoordde lachend: 'Ja, weer een jaartje minder.' De tijd vliegt en wij vliegen mee.
Mozes. Hij leefde zo'n 3300 jaar geleden. Toch kwam hij toen al tot dezelfde conclusie: '. ..want het gaat snel voorbij, en wij vliegen heen.'

Terwijl zijn levensverhaal waarschijnlijk heel wat meer bladzijden beslaat als dat van ons, maar desondanks: een oogwenk.

Mozes' leven is een .lange reis geweest. Maar met zonder doel...Hij wist waar hij vandaan kwam en waar hij naartoe ging.

Zullen we de komende weken met hem meegaan? Daar hoef je geen geloofsheld voor te zijn. Reken maar dat je jezelf in Mozes zult herkennen! Neem je bagage maar mee, of het nu veel of weinig is. Gaandeweg zul je zien watje echt nodig hebt.

Prachtige psalm overigens. Onze 'tijd' tegenover de eeuwigheid van God.
De God van Mozes. De God die hemel en aarde gemaakt heeft, Die altijd trouw is, voor ons zorgt en ons onuitsprekelijk liefheeft. Hij komt ons op deze reis tegemoet. Wat een blij vooruitzicht. Kom, we gaan, het is de hoogste tijd!
Gebed:Hemelse Vader, ons leven is niet meer dan een stipje in de tijd, maar geef ons de moed en de blijdschap de reis met U te gaan. Amen.

 De tekst van het stukje hiernaast stemt tot nadenken. Ik daag je uit ook het ondrstaande stukje, uit de Bijbel, eens op je in te laten werken. Bedenk wel dat dit Bijbelgedeelte niet op zichzelf staat. Het maakt deel uit van een groter geheel, een onuitputtelijke Bron van Waarheid !

 READ THE BOOK - THE BIBLE CHANGE YOUR LIFE

Deutsch
de
English en français fr italiano it Nederlands nl español es português pt Norsk no svenska sv Polski pl čeština cz Slovák sk Magyar hu român ro Български bg hrvatski hr Pyсский ru Türkçe tr عربي ar

       

Heer, wees mijn Gids  -  Come, Now Is The Time To Worship

                              

INFO: DE WEG - DE WAARHEIDHET LEVENFILM - AUDIO

 Meld aub een 'dode link'onder vermelding van de pagina waarop

Please report a ' dead link' onder mention of the page on which

Wie zoekt zal vinden           


www Holyhome.nl

Boeiende Series :

Kijk ook eens op: * Bible Study: The Bible alone!

* L'étude biblique: Rien que la Bible!

* Bibelstudium: Allein die Bibel!

* Software voor Bijbelstudie

Read and Hear the Holy Bible in over 40 languages:


De Statenvertaling is opgenomen in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Het boek der boeken Een stempel gedrukt op de Nederlandse cultuur:


  Webmaster    Assistente

Successfull checked XHTML 1.0 !

Successfull checked CSS version 3!

Waard om te weten :

Een hartelijk welkom op de site
Deze pagina printen
Sitemap
Wie zoekt zal vinden


Vragen naar de weg
Leerzame antwoorden op levens- en geloofsvragen

Hebreeën 4:12 zegt: "Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden"Lees eens: Het zwijgen van God

God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Lees eens:  God's Liefde

Meer weten over de Psalmen, gezangen, liturgieën, belijdenisgeschriften: Catechismus, Dordtse Leerregels en veel andere informatie? . Kijk opOnline-bijbel.nl

Bible-people - stories of famous men and women in the Bible
Bible-archaeology - archaeological evidence and the Bible
Bible-art - paintings and artworks of Bible events
Bible-top ten - ways to hell, films, heroes, villains, murders....
Bible-architecture - houses, palaces, fortresses
Women in the Bible -
 great women of the Bible
The Life of Jesus Christ - story, paintings, maps


Read more for Study - (Apocrypha, Historic Works, Pseudepigrapha, Old Testament Apocrypha, New Testament Apocrypha, New Testament Discoveries, Commentary, New Testament Pseudepigrapha, Egyptian, Babylonian, Ugaritic, Dead Sea Scrolls (NL-uitleg over de rollen)

Bijbel voor Slechtzienden Online       en ook:  Begrippenlijst   -1-   -2-Spirit24 omdat er meer is